Природни состојки

Во контекст на природните состојки (анг. Natural Ingredients) подразбираме лековити билки, ароматични растенија, етерични масла, зачини, јаткасти плодови, печурки, лишаи, мед, разни видови шумски плодови и слични производи. Имајќи ја предвид растечката побарувачка за природни состојки на глобално ниво овој сектор има значаен потенцијал за раст на извозот. Подгответе ги вашите производи за извоз постигнувајќи квалитет при нивното собирање и преработка и  достигнете ги  стандардите што се потребни за настап на странските пазари. Заедно со нашите партнерски организации кои го  поддржуваат извозот ние ќе ви помогнеме да стигнете на извозните пазари и ќе ве поддржиме во вашите извозни активности.